Tot slot ging ik aan de slag met team expo. We begonnen met het efficienter verdelen van de taken. Dit hield in dat Kim Max ging helpen met het uitzoeken van de route, en dat ik samen met Sappho (en later ook Kim en Fleur) ging brainstormen voor workshops.
Dit deden we door eerst alle toolkitkaarten langs te lopen en een lijst te maken van de kaarten die we eventueel konden en wilden gebruiken voor workshops. Toen de lijst af was, zijn we alle tookitkaarten op de lijst nog eens langsgegaan en hebben we ze een plusje of vraagteken gegeven of weggestreept. Dit leidde uiteindelijk tot de volgende top 5:
Tot slot hebben we het uitwerken van de workshops onder ons verdeeld, waarbij ik de Erwin Wurm en de ''Wanneer mag je jezelf een kunstenaar noemen'' workshops uit ga werken. |
Verbeterde versie van de stretchmarks kaart. Zelf bewerkt. Gemaakt door stretchmarks uit te snijden en er een afbeelding van glitters achter te plaatsen. Deze kaart wil iets zeggen over de taboe rondom stretchmarks en over schoonheidsstandaarden. Het doel is om aan te zetten tot nadenken en om te inspireren.
|
Verwerking van een foto die Roderick heeft gemaakt van Marijn en mij voor het werk Magic Mirrors in de Hayward Gallery in Londen bij de tentoonstelling Space Shifters.
Feedback:
|
Combinatie van twee kunstwerken: Colour Cycle III van Peter Sedgley en ?? uit de Saatchi Gallery. Het doel is om bekend te maken met nieuwe kunst en te laten zien dat het combineren van twee bestaande beelden een nieuw beeld met een nieuwe betekenis kan creëren.
Feedback:
Dit is wat een vriend van Roderick tegen mij zei toen we in de Hayward Gallery waren en heel erg is blijven hangen. Een boodschap die ik graag door wil geven aan iedereen.
Feedback:
Geïnspireerd op een videogame die tentoon stond gesteld in de Videogames expositie in het Victoria & Albert Museum in Londen. Het doel is om aan te zetten tot avontuur, maar ook om videogames te introduceren als kunst en daarmee de definitie van kunst anders te benaderen.
Feedback:
|
Wederom een werk uit de tentoonstelling Space Shifters uit de Hayward Gallery. Dit werk is Untitled (Parabolic Lens) van Fred Eversley. Het idee is aanzetten tot nadenken: niet over kunst, maar ook over de toeschouwer en de rol dat deze speelt in kunst.
Feedback:
Wederom een ode aan de ''Jan van Eyck was hier'' handtekening in het schilderij Portret van Giovanni Arnolfini en zijn vrouw. Dit keer ook om een link te leggen tussen klassieke en moderne kunst en aan te zetten tot nadenken en discussie.
Feedback:
Zo ziet onze verzameling toolkitkaarten er nu uit.
|
Selectieregels
Een goede toolkitkaart:
|
De 5 geboden
|
Nieuwe titel:
Brain melted wasteland Omdat ik het er uit zijn als een post-apocalyptisch wasteland, wat ik associeer met de nasleep van rampscenario's. Het brein gedeelte is vrij vanzelfsprekend, en het melted gedeelte komt voort uit het ''gesmolten'' spul dat over de bodem van het werk verspreid ligt. De originele titel van het werk is Cultivation by Radio-activity in the Electronic Circuit. Het werk is gemaakt door Tetsumi Kudo en is gemaakt in 1968. |
Opdracht 1
Zoek een kunstwerk dat je leven op z'n kop heeft gezet. Bedenk er een vraag bij die de toeschouwer tot denken en kijken aanzet. Bedenk vervolgens een manier waarop kunstwerk en vraag (rechtenvrij) in beeld gebracht kunnen worden als kaart van de toolkit. + Opdracht 3 Zoek een quote van een hedendaagse kunstenaar die je aan het denken zet en geef deze op een prikkelende manier vorm. Een kunstwerk dat mijn leven op z'n kop heeft gezet, of in ieder geval veel indruk heeft gemaakt, is het boek Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe van Benjamin Alire Sáenz. Veel aspecten van het boek hebben mij aan het denken gezet, waaronder deze quote. De oorspronkelijk quote luidt: ''Words were different when they lived inside of you.'' Door één woord te veranderen wordt het gebruik rechtenvrij.
Door een vraagteken te plaatsen, wordt het een vraag in plaats van een zeg, en wordt er aan de toeschouwer gevraagd: is dat zo? Wat denk jij? |
Mijn eerste reactie toen ik deze waterpistooltjes zag: verf er in doen! Vervolgens gingen mijn gedachten naar een soort moderne Jackson Pollock, die met waterpistolen werkt.
Idee voor 368 Dagen Kunst Kaart: op de voorkant een afbeelden van Jackson Pollock die aan het werk is. Op de achterkant een korte uitleg over wie hij is (leuk om ook zijn bijnaam ''Jack the Dripper'' te vermelden), en over zijn werk. De opdracht is om zo veel mogelijk manieren te bedenken om Pollock-achtige schilderijen te maken. Deze ideeën worden besproken in de groep, waarna er in overleg 1 manier gekozen wordt. Tot slot wordt deze manier dan uitgevoerd, mits dit redelijk uitvoerbaar is. Wellicht handig om dit dan in de volgende les te doen, wanneer er bijvoorbeeld materialen aangeschaft moeten worden. |